Home
Altijd in ontwikkeling

Leerzaam van twee kanten

02-05-2023

Mick, Sverre en Wesley van Gilde Vakcollege Techniek <LINK> hebben een stageperiode van drie weken bij ons gelopen. In het eindgesprek kwam, naast hun positieve ervaringen, ook een aantal verbeterpunten naar voren. Zo hebben we allemaal profijt van deze stage!

De positieve ervaringen van de drie leerlingen varieerden van ‘installatietechniek-inhoudelijk’ tot ‘secundaire arbeidsvoorwaarden’.

Goede uitleg
De stage werd in zijn geheel als ‘erg leerzaam’ beoordeeld. Mick, Sverre en Wesley vonden dat onderwerpen goed werden uitgelegd. Het feit dat ze veel met hun handen mochten werken, beviel ook prima. Tijdens de stage hebben de jongens geleerd en gezien hoe het eraan toe gaat in de bouw. Ze kregen heldere uitleg over de werkzaamheden.‘Je krijgt hier de kans heel veel te leren’, was dan ook de conclusie.

Verbeterpunten
Wij kregen ook huiswerk mee van de jongens. Hun opbouwende kritiek hield verband met het beter afstemmen van het rooster. Ook de begeleiding in het Nederlands bij de prefab-afdeling is voor verbetering vatbaar. Ten slotte denken ze meer gebaat zijn bij sommige handelingen zélf te verrichten, dan mee te kijken met anderen.

Secundair
Behalve de vakinhoudelijke ervaringen, vonden Mick, Sverre en Wesley ook iets van de sociale omstandigheden waaronder zij hun stage liepen: ‘Zowel op kantoor áls op de bouwplaats was het gezellig! De sfeer is heel goed en leuk, de mensen zijn altijd vriendelijk. En: op kantoor is lekkere chocomelk!’

Ben jij geïnteresseerd in een toekomst in de installatietechniek? Wij zijn een erkend leerbedrijf: neem contact met ons op wanneer je op zoek bent naar een stageplaats of bekijk onze vacaturepagina.

van hoften stagiar overzicht

Vind de beste baan die bij
jouw ontwikkeling past.

Onze vacatures