Home Medewerkers aan het woord
Commercieel Manager Mark Pijnenborg

‘In ontwikkeling en van toegevoegde waarde’

25-09-2023

2231249 Van Hoften Installatietechniek   content september 2023   Nieuws

Onze ‘nieuwe’ functie Commercieel Manager wordt sinds april ingevuld door Mark Pijnenborg. Mark komt uit Noord-Brabant en heeft een uitgebreid verleden in de installatietechniek. In dit interview stelt hij zich voor: wat houdt zijn werk in én wat doet hij in zijn vrije tijd?

Mark is 43 jaar oud, woont in Schijndel met zijn vrouw Sharon en twee zoons, Daan van zeven en Milan van negen jaar oud.

Aan de hand
Ooit ging Mark aan de hand van zijn vader mee naar installatieklussen. Daar ontstond zijn ambitie om installatiemonteur te worden: een aantal opleidingen verder vond hij zichzelf terug als calculator. “Mijn ouders hebben mij gestimuleerd verder te studeren, mijn horizon binnen het installatievak te verbreden.” Mark begon als calculator, werkte zich op tot hoofd-calculatie en ontdekte zichzelf tevens als gesprekspartner van opdrachtgevers.

Voorloper met goede naam
“Zo’n vijftien jaar geleden, toen de bouwteamconstructie meer en meer werd toegepast, ben ik in die commerciële rol gegroeid. De ontwikkelingen in de installatietechniek volgen elkaar in hoog tempo op in de afgelopen jaren. Omdat ik mij persoonlijk in dit vak wil blijven ontwikkelen, was ik erg blij met de kans die ik hier bij Van Hoften Installatietechniek kreeg: echt een voorloper in de installatietechniek, met een goede naam in de branche!”

Ondersteunen
Mark geeft sinds april invulling aan zijn rol. “Ik ondersteun Commercieel Directeur Geert-Jan Bosmans. Dat betekent het adviseren van klanten en onderhouden van contacten. Bepalen op welke aanvragen uit de markt we offertes uitbrengen en in gesprek gaan met opdrachtgevers: installatie-inhoudelijk en prijstechnisch. Dat doen we samen en ik vind steeds meer mijn eigen plek in die taakverdeling.”

Vroeg stadium betrokken
Mark: “Omdat wij al in een vroeg stadium bij een bouwteam betrokken worden, zijn wij in staat om opdrachtgevers goed te adviseren. Welke installaties passen bij een specifiek project en wat is prijstechnisch een goede afweging? Al met al komt dat de efficiëntie ten goede! Het mes snijdt aan twee kanten. De opdrachtgever is onder andere op het gebied van kostenreductie gebaat bij onze kennis en wij kunnen sturen op bouwkundige voorzieningen.”

Meerwaarde & kwaliteit
“Onze meerwaarde is dat we altijd streven naar ontwikkeling. Van Hoften Installatietechniek is een professionele organisatie, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Het is prettig wanneer opdrachtgevers die kwaliteit herkennen én verwachten. Het is mooi om bij zo’n bedrijf te werken, waar ik ook voor mezelf perspectief zie!”

Racefiets & mountainbike
Thuis in Schijndel stapt Mark twee keer per week op de racefiets of mountainbike. Daarnaast is hij trainer-leider-coach van het voetbalteam van zijn oudste zoon. In de krokusvakantie gaan ze op wintersport. “Na een aantal andere plaatsen, gaan we nu voor de derde keer naar Westendorf in Oostenrijk. Een erg kindvriendelijk en toegankelijk gebied. In de zomer gaan we met de caravan op pad.”

Ben je door het verhaal van Mark nieuwsgierig geworden naar werken bij Van Hoften Installatietechniek? Kijk dan eens op onze vacaturepagina.

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Waar wil jij in excelleren? Bekijk onze vacatures!

Meer weten?
Neem contact met ons op.

202401 VHI Website 0144 kopie
0184 67 55 44 info@vanhoftenbv.nl